in

Project Chaos hypercar krijgt 3.000 pk uit een Twin Turbo V10

Nieuwe details en een video van de Project Chaos hypercar uit Griekenland zijn op het web verschenen. De gepresenteerde cijfers zijn niets minder dan bizar en als ze het voor elkaar krijgen, lees niet falen zoals Devel met hun 5.000 pk hypercar, dan wordt dit de snelste hypercar ter wereld.

Volgens deze promovideo krijgt de auto een 4,0-liter V10-motor met titanium nokkenassen, Inconel-kleppen, 3D-geprinte zuigers en drijftstang en twee turbochargers. Deze setup moet goed zijn voor 2.000 pk met een redline van 11.000 tpm. Als de klant kiest voor zaken als keramische zuigers, koolstofvezel drijfstangen en andere aanpassingen, pompt de V10-motor er 3.000 pk uit en 12.000 tpm.

In onderstaande promovideo zien we dat veel onderdelen 3D-geprint zullen worden. Bijvoorbeeld om de titanium uitlaat, uitlaatdemper, magnesium remklauwen, titanium wielen, koolstofvezel turbocompressorwielen, zuigers, drijfstangen en titanium krukas te maken.

Het Griekse model krijgt een monocoque van koolstofvezel met stoelen erin ingebouwd, net als onder andere McLaren doet. De cockpit ziet er strak uit, met een rechthoekig stuur met een eigen scherm, een geavanceerd head-up display en een slank infotainmentscherm. De Griekse start-up belooft ook een soort augmented reality-technologie, die volgens de video informatie op de voorruit projecteert.

Tot slot de acceleratie, dit zijn cijfers die we bijna niet kunnen geloven. Project Chaos knalt in 1,8 seconden naar 100 km/h en 2,6 sec later staat 200 km/h al op de teller.  Voluit haalt de hypercar een snelheid van 500 km/h.

Het plan was de auto volgend jaar op de Autosalon van Genève te onthullen, maar dat evenement werd onlangs geannuleerd. Een nieuwe onthulling is nog niet bekendgemaakt.

Via: Carscoops

Video: Project Chaos hypercar krijgt 3.000 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

Koenigsegg Regera uitgevoerd in blauw carbon met gouden details

Koenigsegg Regera uitgevoerd in blauw carbon met gouden details