in

Supercar Blondie maakt ritje in de Devel Sixteen

Ruim vijf jaar geleden werd de Devel Sixteen voor het eerst aan ons getoond tijdens de Dubai Motor Show. De fabrikant was niet zuinig met de specificaties, 5.000 pk en een topsnelheid van 560 kilometer per uur. De afgelopen jaren hebben we diverse teasers gezien van de Sixteen, maar de extreme hypercar is nog steeds niet gereed voor productie.

De 12.3-liter V16-motor met vier turbo’s levert inderdaad 5.007 pk, op de testbank althans. In werkelijkheid blijken er grote problemen te zijn met de koeling van het motorblok achterin de Sixteen, de fabrikant kan geen geschikt koelsysteem vinden voor de enorme motor. Daarnaast is er ook niet goed nagedacht over het design, uit simulaties zou blijken dat de Devel Sixteen op hoge snelheid namelijk het luchtruim zou kiezen.

Het project is niet dood, maar loopt nog meer vertraging op dan het al heeft. Oorspronkelijk moest de Sixteen namelijk al in 2015 productierijp zijn. De autobouwer uit Dubai kan dus wel wat positieve reclame gebruiken en daarom nodigde men ‘Supercar Blondie’ uit om een ritje te maken in deze krankzinnige auto. #charmeoffensief #mooiebeloftes

Het interieur ziet er verschrikkelijk uit en de zitpositie lijkt dramatisch. Nu krijgen we, voor de zoveelste keer, te horen dat in productieversie alles anders en beter zal zijn, maar heel de wereld heeft er een hard hoofd in.

Video: Supercar Blondie maakt ritje in de Devel Sixteen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aanhanger schiet los op autobahn

Aanhanger breekt los op autobahn

Manthey Racing Porsche GT2 RS klokt 'Ring in 6 40.33

Manthey Racing Porsche GT2 RS klokt ‘Ring in 6:40.33