Tags: CrashRadical

Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb

Het Hillclimb-seizoen bevindt zich al sinds half oktober in een winterslaap, maar vandaag verschenen er nieuwe beelden van een crash die Domenico Dall’O had met zijn Radical SR4 tijdens de Verzegnis Hillclimb, in mei van dit jaar.

Op het 5640 meter lange parcours, dat onder andere meetelt voor de FIA International Hill Climb Cup, ging het vreselijk mis bij de Italiaanse coureur. “Ik kwam uit een zeer snelle linker bocht, in dat stuk van de weg zit een lichte dip en die heb ik misschien een beetje onderschat.

De snelheid was zo hoog dat tegensturen en remmen geen enkel effect had, vanaf het moment dat Domenico de controle verloor wist hij dat het een harde klap zou worden. De Radical knalde dwars door de vangrail, maakte een 360 graden spin in de lucht en landde enkele meters lager in het bos.

Door een wonder kon Dall’O op eigen kracht uitstappen. Na een medische controle bleek dat de Italiaan weliswaar wat kneuzingen had, maar geen ernstig letsel. Onderstaande video geeft goed weer dat er in deze tak van autosport geen ruimte is voor fouten. De afgelopen jaren zijn er meerdere coureurs om het leven gekomen en zwaargewond geraakt, Domenico Dall’O heeft heel veel geluk gehad!

Video: Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb

Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb

Geen reacties op "Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *