in

RB18 maakt eerste testrondjes op Silverstone!

Terwijl de wintertests in volle gang zijn plaatst Red Bull Racing uitgerekend vandaag een video van de eerste meters van de RB18. Net als een paar andere in Engeland gevestigde teams reden de Formule 1-auto’s van Red Bull hun eerste rondjes op het circuit van Silverstone.  

De RB18 van Red Bull Racing heeft flinke veranderingen ondergaan, de voor- en achtervleugel, de side pods en ook de vloer is anders dan voorgaande jaren. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving waar de Formule 1-auto’s dit jaar aan moeten voldoen. Aan de livery op de RB18 is echter weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar, het enige opvallende is de naam van een nieuwe grote sponsor aan weerskanten van de auto.  

Max Verstappen en Sergio Perez reden allebei wat testrondjes, deze zijn eigenlijk meer voor de bühne. Het echte werk staat vandaag, donderdag en vrijdag op de agenda. Deze drie en de drie testdagen in Bahrein begin maart geven de fans nog niet een heel helder beeld maar zijn voor de Formule 1-teams uiterst belangrijk.  

In het weekend van 18-19-20 maart begint het spektakel echt, hier wordt de rolverdeling een stuk duidelijker. Zou Red Bull de video expres vandaag pas online gezet hebben omdat ze niks wilden laten zien voor de tests in Barcelona? Of zit er toch iets anders achter?  

Video: RB18 maakt eerste testrondjes op Silverstone!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Volvo V70R tikt 304 kmh aan op de Autobahn

Volvo V70R tikt 304 km/h aan op de Autobahn

Apollo IE

Apollo IE raast over Zwitsers vliegveld