in

Red Bull F1 vs MotoGP vs WRC vs WRX vs SuperVan

CarWow heeft in samenwerking met Red Bull vijf waanzinnige machines bijeen gebracht voor de ultieme dragrace. De energiedrankfabrikant is als sponsor alomtegenwoordig in motorsport en trommelde een Formule 1-auto, MotoGP, WRC-auto, WRX-auto en de Ford SuperVan 4.2 op voor een dragrace over 400 meter.

Geheel aan de linkerkant staat de 2012 Red Bull RB8 bestuurd door reserverijder Liam Lawson. De 700 kg wegende F1-auto heeft 2.4-liter atmosferische V8-motor met ongeveer 800 pk. Rechts daarvan staat Dani Pedrosa op de KTM RC16 MotoGP met 270 pk op 157 kg. In het midden zien we de Ford Puma Rally1 WRC, bestuurd door de Fransman Adrien Fourmaux. De rallyauto heeft 550 pk en weeg 1.260 kilogran.

Op de vierde startrij zien we de Peugeot 208 WRX van wereldkampioen Timmy Hansen. De rallycrossauto beschikt over 600 pk op een gewicht van 1.300 kg. En tot slot, uiterst rechts… een bestelwagen de 2400 pk sterke elektrische Ford Transit SuperVan met Romain Dumas achter het stuur!

Iedere machine heeft zo zijn expertisegebied en dragracen op een oude landingsbaan is daar niet altijd een van. Welke door Red Bull gesponsorde machine komt er als eerste over de streep? Je ziet het hieronder!

Video: Red Bull F1 vs MotoGP vs WRC vs WRX vs SuperVan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Rolls Royce Cullinan Overdose S krijgt 707 pk

Rolls Royce Cullinan Overdose S krijgt 707 pk

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #24

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #24