in

Remember Senna

Vandaag twintig jaar geleden veranderde de Formule 1-wereld voor altijd. Tijdens een gitzwart weekend in Imola kwamen Roland Ratzenberger en Braziliaanse racelegende Ayrton Senna om het leven.

De Formule 1 stond op zijn kop, te lang had men het lot getart en de auto’s sneller en sneller gemaakt zonder stil te staan bij de gevolgen van een crash. De veiligheidsmaatregelen, voor zowel de auto’s als de circuits, waren al 10 jaar hetzelfde terwijl de auto’s dankzij elektronische hulpmiddelen en meer downforce gigantische bochtensnelheden haalden. De dood van Senna en Ratzenberger opende voor iedereen de ogen, er moest iets gedaan worden.

Inmiddels zijn we twintig jaar verder en gelukkig zijn er twintig jaar voorbij gegaan zonder dodelijke ongelukken. De snelheid ligt nog steeds enorm hoog maar de veiligheid van de auto’s is extreem verbeterd. Volgens sommige is Formule 1 te veilig, maar kan een sport ooit te veilig zijn als het om een mensenleven gaat? Af en toe zien we ongelukken in de Formule 1 waarvan we weten, dat was 20 jaar geleden dodelijk geweest. Dan zijn we allemaal opgelucht als het weer goed is afgelopen!

Senna en Ratzenberger zullen nooit vergeten worden, vandaag is Remember Senna dag en daar dragen wij ons steentje aan bij. De eerste Senna video van vandaag komt van McLaren, het team waar de Braziliaan grote successen mee behaalde en drie keer wereldkampioen werd. Senna en de kwalificatie voor de Monaco Grand Prix in 1988.

Video – Remember Senna

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ho-Pin Tung test Formula E auto

Ho-Pin Tung test Formula E auto

Imola 1994 - The Last Team mate

Imola 1994 – The Last Team mate