in

Renault Megane RS 275 Trophy Review

De Renault Megane RS 275 Trophy bestaat maar om één reden, om de Seat Leon Cupra 280 te verslaan. De Spaanse hot hatch had namelijk het Nürburgring record van de Megane RS 265 Trophy verbroken met ruim 9 seconden, dat kon de Franse fabrikant niet over zich heen laten gaan en dus werd er razendsnel een verbeterde versie gebouwd.

De Renault Megane RS 275 Trophy is een zeer exclusieve limited edition die speciaal werd gebouwd voor de Ring. De auto heeft 10 pk meer dan zijn voorganger, ishonderd kilogram lichter dan standaard en wordt geleverd met het Cup-chassis inclusief limited-slip differentieel. De speciale Öhlins ‘Road & Track’ instelbare dempers met composiet veren zorgen voor een zeer strakke wegligging en de Michelin Pilot Sport Cup-banden zij specifiek voor deze auto ontwikkeld. De 350/28 diameter remschijven zorgen voor betere remprestaties en zijn een stuk lichter.

Zoals je al kunt lezen is de Megane RS 275 Trophy haast een raceauto voor op de openbare weg, veel extremer en veel meer hardcore dan de Leon Cupra 280. Ongetwijfeld een van de beste hot hatches van dit moment, bekijk de review van Xcar hieronder.

Video: Renault Megane RS 275 Trophy Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alpina D4 Biturbo Review - Is dit de beste sport diesel?

Alpina D4 Biturbo Review – Is dit de beste sport diesel?

Top Gear - Botswana Special

Top Gear Botswana Special