in

Renault Megane RS 275 Trophy Review

De Renault Megane RS 275 Trophy bestaat maar om één reden, om de Seat Leon Cupra 280 te verslaan. De Spaanse hot hatch had namelijk het Nürburgring record van de Megane RS 265 Trophy verbroken met ruim 9 seconden, dat kon de Franse fabrikant niet over zich heen laten gaan en dus werd er razendsnel een verbeterde versie gebouwd.

De Renault Megane RS 275 Trophy is een zeer exclusieve limited edition die speciaal werd gebouwd voor de Ring. De auto heeft 10 pk meer dan zijn voorganger, ishonderd kilogram lichter dan standaard en wordt geleverd met het Cup-chassis inclusief limited-slip differentieel. De speciale Öhlins ‘Road & Track’ instelbare dempers met composiet veren zorgen voor een zeer strakke wegligging en de Michelin Pilot Sport Cup-banden zij specifiek voor deze auto ontwikkeld. De 350/28 diameter remschijven zorgen voor betere remprestaties en zijn een stuk lichter.

Zoals je al kunt lezen is de Megane RS 275 Trophy haast een raceauto voor op de openbare weg, veel extremer en veel meer hardcore dan de Leon Cupra 280. Ongetwijfeld een van de beste hot hatches van dit moment, bekijk de review van Xcar hieronder.

Video: Renault Megane RS 275 Trophy Review

Renault Megane RS 275 Trophy Review

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *