in

Renault Zoe krijgt 0 sterren van Euro NCAP na crashtest

Het komt niet vaak voor dat Euro NCAP geen sterren uitdeelt na een crashtest, maar de Renault Zoe presteerde dermate slecht dat het veiligheidsinstituut zich genoodzaakt gaf de Zoe te beoordelen met 0 sterren. Iets wat we eigenlijk alleen zien bij goedkope auto’s in Afrika of Azië.

De Renault Zoe is een vijfdeurs supermini die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2013 en toen werd de auto nog beoordeeld met 5 sterren. In 2019 kreeg de Zoe een flink facelift maar kreeg toen geen significante veiligheidsverbeteringen, sterker nog Renault bezuinigde op een zijairbag die alleen het hoofd beschermt en niet het lichaam.

Dit is de slechtste prestatie die Renault ooit heeft gehad in deze crashtests, waarbij Euro NCAP zei dat de Zoe over het algemeen een slechte bescherming biedt bij aanrijdingen. De NCAP gaf de Zoe een score van 52% voor de bescherming van kinderen, 43% voor volwassenen, 41% voor kwetsbare verkeersdeelnemers en slechts 14% op het gebied van veiligheidshulpmiddelen.

Dit moet een bijzonder pijnlijke score zijn voor Renault, die met de Laguna als eerste fabrikant ooit vijf sterren behaalde.

Video: Renault Zoe krijgt 0 sterren van Euro NCAP

Renault Zoe krijgt 0 sterren van Euro NCAP na crashtest

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *