in

Renger van der Zande wint Petit Le Mans in laatste ronde

De laatste race van het IMSA Sportscar Championship werd afgelopen weekend verreden op het circuit van Road Atlanta. De 10 uur durende race staat bekend als ‘Petit Le Mans’ en Renger van der Zande stuurde zijn Cadillac als eerste over de streep.

De Nederlander racete dit seizoen voor Wayne Taylor Racing samen met Jordan Taylor. Het duo werd gezien als kanshebbers voor de titel maar een vijftiende plaats in Daytona en een twaalfde plaats in Laguna Seca zorgde ervoor dat een IMSA-titel zo goed als kansloos was. Er moest in ieder geval gewonnen worden op Road Atlanta en dat is exact wat het team deed.

De Wayne Taylor Racing Cadillac startte als 11e en langzaam maar zeker maakten Renger van der Zande, Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay steeds meer posities goed. Met nog anderhalf uur te gaan lag het team op de vijfde positie en kroop van der Zande achter het stuur voor de laatste stint. De Nederlander wist zich nog verder naar voren te knokken en met nog 10 minuten te gaan lag hij op podiumkoers.

Renger is echter een race in hart en nieren en nam geen genoegen met een derde positie. Pipo Derani werd gepasseerd voor de tweede positie, waarna van der Zande op jacht ging naar leider Filipe Albuquerque. De Nederlander had de Portugees in zijn vizier en moest een aanval plaatsten in de laatste ronde wilde hij de overwinning binnenslepen. Die aanval kwam met nog drie bochten te gaan, de bolide van Albuquerque begon te sputteren en van der Zande ging met zijn Cadillac DPi-V.R binnendoor. Had Albuquerque geen lege tank gehad dan hadden en Renger en teamgenoten waarschijnlijk niet gewonnen, maar een beetje geluk moet je hebben. Bovendien, it doesn’t matter if you win by an inch or a mile, winning is winning.

Video: Ontknoping Petit Le Mans 2018

Renger van der Zande wint Petit Le Mans in laatste ronde

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *