in

Review van de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Onder de vlag ‘Continuation’ wekt Aston Martin de laatste jaren klassieke modellen tot leven. Reïncarnaties van het origineel, net als Jaguar deed met de XKSS.

Van de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation worden 19 exemplaren gebouwd, allemaal met de hand en dit proces neemt bijna 5.000 uur in beslag. De motor is groter dan het origineel, geen 3,7-liter maar een 4,7-liter zes-in-lijn met 395 pk. Een handgeschakelde vierbak brengt het vermogen over naar de achterwielen.

De prijs voor dit nieuwe, oude model ligt onnoemelijk hoog. 6 miljoen pond, exclusief belastingen. En dan mag je niet eens met de Aston Martin de openbare weg op, want de DB4 GT Zagato Continuation is niet straatlegaal. Daarom krijg je er ook een DBS GT Zagato bij.

Henry Catchpole van Carfection mocht met het klassieke circuitspeeltje op Silverstone rijden en maakte onderstaande review. Aston heeft in ieder geval hun best gedaan om de DB4 GT Zagato ook wat ‘klassieker kwaaltjes’ mee te geven, kijk maar eens naar de meters in het dashboard.

Video: Review van de Aston Martin DB4 GT Zagato

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

1200 pk Volvo 940

1.200 pk Volvo 940 heeft wielspin in zesde versnelling

Hillclimb crash & fail 2019

Hillclimb Crashes & Fails 2019