in

Review van de handgeschakelde Aston Martin Vantage AMR

Henry Catchpole nam de nieuwe, handgeschakelde Aston Martin Vantage AMR mee voor een rijtest op de wegen in de buurt van de Nürburgring.

Zelf schakelen en koppelen in een supercar is tegenwoordig een unicum, maar Aston Martin bouwt voor 200 gelukkige eigenaren een Vantage AMR met handbak. De zeventraps handbak heeft een ‘dog-leg’ eerste versnelling, met de tweede tot zevende versnelling in een traditioneel H-patroon.

De 4.0-liter twin-turbo V8-motor van AMG levert nog steeds 510 pk, maar 60 Nm koppel minder dan in de normale Vantage met achttraps automaat. Daar staat tegenover dat de Vantage AMR maar liefs 95 kg lichter is. De carbon keramische remmen helpen het gewicht te verminderen, maar het grootste deel van het gewichtsverlies is te danken aan het vervangen van de automaat door een handbak.

Volgen Henry kun je heerlijk heel-and-toe schakelen in de Vantage AMR, maar is de pookknop verschrikkelijk. Verder geeft hij aan dat de Aston Martin niet de scherpste en snelste is in zijn klasse. Maar de handbak, die maakt een hoop goed en geeft de auto een uniek karakter.

Video: Aston Martin Vantage AMR Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Inhalende Audi S3 veroorzaakt crash

Inhalende Audi S3 veroorzaakt crash met 3 auto’s

Datsun 510 Wagon

Datsun 510 Wagon met SR20-motor is old school cool