in

Review van Sebastien Loeb’s 2008 Citroen C4 WRC

Sebastian Loeb’s 2008 Citroën C4 WRC rallyauto was unstoppable. Met chassisnummer 14 won de grootste rallyrijder aller tijden maar liefst vier rally’s; Monte-Carlo, Sardinië, Duitsland en Wales. Overwinningen die van groot belang waren voor het veiligstellen van de vijfde van zijn negen titels.

De Citroen C4 WRC reed van 2007 tot 2010 in het World Rally Championship en was onverslaanbaar op asfalt. Van de dertien rally’s op deze ondergrond, won de C4 WRC ze allemaal. Ondertussen behaalde Loeb in deze jaren zijn vierde, vijfde, zesde en zevende wereldtitel.

De snelheid en betrouwbaarheid van de C4 WRC zorgden ervoor dat de Citroën een lange levensduur had in de rallysport. Vrijwel alle 22 auto’s die door Citroën Sport werden gebouwd, werden na hun dienst in het WRC verkocht aan kleinere teams in nationale rallykampioenschappen.

Dat was ook het geval met chassisnummer 14, die door Girardo & Co eind 2020 in originele staat werd teruggebracht. Henry Catchpole van Carfection mocht de rallyauto testen, zoals hij eerder al deed met McRae’s Subaru.

Video: Review van Sebastien Loeb’s 2008 Citroen C4 WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze McLaren Senna GTR is straatlegaal

Deze McLaren Senna GTR is straatlegaal

750 pk C63 AMG Black Series vs 700 pk BMW F80 M3

750 pk C63 AMG Black Series vs 700 pk BMW F80 M3