in

“Rhino” is de nieuwe GT86-driftauto van HGK

De Toyota GT86 is een zeer populaire basis voor allerlei wilde creaties. De afgelopen jaren hebben we GT86’s gezien met een 2JZ zescilinder, een Ferrari V8-motor, een BMW V10-motor, een Toyota V12 Quad Turbo, kortom bijna alle cilinderaantallen die er maar bestaan.

HGK uit Letland kennen we vooral vanwege hun waanzinnige BMW-driftauto’s, maar ook zij zijn aan de slag gegaan met een Toyota GT86. Hun project “Rhino” is een carbon/kevlar bodied driftauto met een 800 pk sterke, atmosferische, Mast Motorsports V8-motor. Omdat de achtcilinder veel te groot is voor de motorruimte van de kleine coupé zit er een grote bobbel op de motorkap, vandaar de naam “Rhino”.

In onderstaande video deelt HGK de specificaties van hun nieuwste driftauto met ons. Helaas zien we de brute GT86 nog niet in actie, maar we gaan in de toekomst deze driftauto ongetwijfeld nog aan het werk zien.

Video: HGK Toyota GT86 “Rhino”

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De Porsche 992 911 nader bekeken

De Porsche 992 911 nader bekeken

Supercharged Mercedes SLS AMG buldert naar 318 kmh

Supercharged Mercedes SLS AMG buldert naar 318 km/h