in

Rhys Millen’s winnende 2015 Pikes Peak Run

Tot twee jaar terug waren Pikes Peak raceauto’s nog extreme, brandstofslurpende monsters. Tijden veranderen echter, Rhys Millen is de eerste coureur die de Pikes Peak International Hill Climb won met een elektrisch voertuig.

Rhys Millen won de legendarische hillclimb met de Drive e single-seater, verrassend genoeg was de tweede plaats ook voor een elektrisch-aangedreven auto, namelijk de Rimac e-Runner van Nobuhiro Tajima. Rhys Millen klokte een tijd van 9:07 minuten, Tajima had 9:32.401 minuten nodig om bovenop de 4302 meter hoge berg te komen.

Deze tijden komen echter bij lange na niet in de buurt van Sebastien Loeb’s uitzonderlijke record uit 2013, toen hij de Pikes Peak Hill Climb won in 8:13,878 minuten met behulp van de 875 pk sterke Peugeot 208 T16 Pikes Peak. De raceauto van Rhys is wel een stuk krachtiger, de zes elektromotoren produceren een piekvermogen van 1.368 pk en 2.160 Nm koppel, maar ook een stuk zwaarder met 1.200 kg. Als ze het gewicht van de batterijen kunnen verlagen dan zou een elektrische raceauto zomaar eens in de buurt kunnen komen van het record.

Video: Rhys Millen Pikes Peak Run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 458 Challenge vliegt in de hekken op Road America

Ferrari 458 Challenge vliegt in de hekken op Road America

Dit was de snelste hillclimb van Goodwood 2015

Dit was de snelste hillclimb van Goodwood 2015