in

Richard Hammond crasht in Formule-race tijdens Eurocrash

In de nieuwste Grand Tour Special, Eurocrash, trekken James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond door Polen, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Onderweg doen ze een aantal challenges en racen ze in Formule-auto’s uit het Sovjettijdperk.

James en Jeremy deden niet mee aan de race en dus was het aan Richard Hammond om de eer van het Trio hoog te houden. Maar zoals we allemaal weten is Hammond nogal een brokkenpiloot en ook ditmaal weet hij wederom te crashen.

In een slow motion zien we dat een bout en ring loskomen vanaf de voorkant van de auto. Hammond merkt het echter niet en dan begint de motor ineens olie te lekken. De motor ploft, vermoedelijk door oliegebrek, en Hammond spint van de baan.

Afgezien van wat pijn aan zijn been is Richard ongedeerd en wordt hij opgepikt door James May in een nogal kleine ambulance. Daar heeft May ervaring mee, want in de vorige Grand Tour Special werd hij zelf met een ambulance vervoerd.

Video: Richard Hammond crasht in Formule-race tijdens Eurocrash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Een auto rijden als ondernemer: tweedehands, leasen of toch nieuw kopen?

Garage 56 Le Mans NASCAR

Recap van de NASCAR Garage56 op Le Mans 2023