in

Richard Hammond test de nieuwe Ford Mustang Mach 1

We weten allemaal dat Richard Hammond gek is van de Ford Mustang, dus heeft DriveTribe hem gevraagd om de gloednieuwe Mustang Mach 1 te testen. Tijdens zijn review beantwoordt Richard enkele vragen van kijkers.

Hammond reed zijn klassieke GT uit 1967 naar een “geheime” Ford-testfaciliteit in Dunton Wayletts waar een grijze Mach 1 met zwart-oranje strepen op hem stond te wachten. Omdat het de meest circuit georiënteerde Mustang is, nu de productie van de Shelby GT350 is gestopt, had Hammond een testcircuit tot zijn beschikking waar hij het gaspedaal stevig kon intrappen.

De kolossale 5.0-liter V8-motor levert 460 pk bij 7000 rpm en 569 Nm koppel bij 4600 rpm. De Mustang Mach 1 is verkrijgbaar als handgeschakelde transmissie met zes versnellingen of automatische transmissie met tien versnellingen. Het nauwkeurig afgestemde chassis is gecombineerd met stijvere stabilisatorstangen en voorveren, speciaal gekalibreerde elektrische stuurbekrachtiging en MagneRide-dempers.

De streep op de motorkap en de flanken verwijst naar het Mach 1-model uit 1969, terwijl de diffuser van de Shelby GT500 afkomstig is. Aan de voorzijde zijn extra luchtinlaten en een agressievere splitter aangebracht.

Ford introduceert de Mustang Mach 1 in 2021 in Europa. Er is nog niets bekend over prijzen en productieaantallen.

Video: Richard Hammond test de Ford Mustang Mach 1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan Evo Aperta

DDE introduceert de Lamborghini Huracan Evo Aperta

Zelf veren kopen en vervangen

Zelf veren kopen en vervangen