in

Rijtest Mercedes-AMG GT Black Series

De eerste journalisten hebben de 2021 Mercedes-AMG GT Black Series getest en Mat Watson van CarWow was een van de gelukkigen die met het nieuwe vlaggenschip van AMG mocht rijden.

De Mercedes-AMG GT Black Series ziet er niet alleen nog extremer uit dan de andere AMG GT’s,  hij is ook nog meer gefocust op circuitgebruik. Onder de motorkap ligt een 4,0-liter V8 met een platte krukas en twee grotere turbochargers, die 720 pk en 800 Nm koppel produceert. De Duitse fabrikant heeft de zeventraps transmissie met dubbele koppeling geüpgraded om ervoor te zorgen dat hij de extra 143 pk en 100 Nm aankan.

Het extra vermogen en de verbeterde transmissie is echter niet het belangrijkste wat AMG heeft gedaan. Het is vooral de aerodynamica en het onderstel wat de GT Black Series zo goed maakt. Er drukt 400 kg downforce op de Mercedes bij 250 km/h en de Michelin Cup 2 R-banden zorgen voor enorme grip.

Mat vertelt ons in deze video alles over de nieuwe Black Series en trapt op het circuit ook even goed het gaspedaal in van de Mercedes-AMG. Hij was in staat om 100 km/h te halen in 3,13 seconden en deed de kwart in 10,61 seconden.

Video: Rijtest Mercedes-AMG GT Black Series

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Top Gear Season 29 Episode 1a

Top Gear Season 29 Episode 1

Onboard bij The Stig in de Ferrari SF90

Onboard bij The Stig in de Ferrari SF90