in

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

De geheel nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series lekte vorige week al uit en nu heeft de Duitse fabrikant ook de specificaties vrijgegeven. Kort gezegd, het is de krachtigste Mercedes-AMG ooit!

De Black Series gebruikt dan wel dezelfde 4.0-liter twin-turbo V8 als in de andere GT R’s, maar hij heeft veel upgrades gekregen waardoor de motor nu 730 pk en 800 Nm koppel levert! Dit maakt het de krachtigste V8-motor die AMG ooit in een straatauto heeft gestopt, met een sprint van 3,2 seconden naar 100 kilometer per uur. De AMG GT Black Series heeft slechts 9 seconden nodig om een snelheid van 200 km/h te bereiken en heeft een topsnelheid van 325 kilometer per uur!

De aerodynamica van de GT Black Series is gebaseerd op die van Mercedes GT3-racewagen. De enorme achtervleugel en splitter zijn verstelbaar, zowel handmatig als elektronisch, en in totaal leveren de aero-onderdelen een neerwaartse druk van 400 kg.

Achter de 20-inch wielen schuilen keramische remmen met composietschijven voor ongekende stopkracht. De AMG GT Black Series heeft net als de AMG GT R verstelbare schroefveren en adaptieve dempers met AMG Ride Control. Optioneel kunnen kopers ook kiezen voor het AMG Track Pack. De GT Black Series wordt dan uitgerust met een titanium rolkooi, speciale vierpuntsgordels en een brandblusser.

Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt, maar reken op bijna 3 ton. Wat vinden jullie van de nieuwste Black Series? Een waardige opvolger van de SL65, CLK63, C63 en SLS?

Video: Alles over de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.