in

Mercedes-AMG GT R Pro getest door van Stokkum

In deze video haalt Sjoerd van Stokkum de Mercedes-AMG GT R Pro op bij Thijs Timmermans in Waardenburg. Hij maakt een testrit met de meest hardcore GT R van dit moment, die over niet al te lange tijd van de troon gestoten wordt door de nieuwe Black Series.

Opvallend genoeg is er motorisch gezien helemaal niets veranderd aan de Pro-versie ten opzichte van de ‘normale’ AMG GT R, er is nog steeds 585 pk en 700 Nm koppel aanwezig. Er is vooral aandacht besteed aan het chassis en carrosserie, met onder andere een nieuwe voorbumper, vleugel op de kofferbak en een gewijzigde diffuser. Daarnaast heeft de Duitse fabrikant het onderstel aangepast met verstelbare dempers en stabilisatorstangen.

Met een prijsverschil van €50.000 ten opzichte van de normale AMG GT R, moet de Pro natuurlijk wel meerwaarde leveren. Sjoerd zoekt in onderstaande rijtest uit of dat het geval is en als kers op de taart rijdt hij ook nog even de bekende 812 Superfast.

Video: Mercedes-AMG GT R Pro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 720S

Met een McLaren 720S over de Autobahn

Fredric Aasbø - Becoming A Drift World Champion

Fredric Aasbø – A Drift World Champion