in

Rijtest van de 1-of-6 Ferrari Sergio

Alsof de 458 Speciale Aperta nog niet bijzonder genoeg was, creëerde het Italiaanse designhuis Pininfarina een unieke versie van deze Ferrari ter ere van Sergio Pininfarina na zijn dood in 2012. Sergio was maar liefst 40 jaar voorzitter van Pininfarina en onder zijn leiding werden enkele van ’s werelds mooiste auto’s ontwikkeld.

Nadat hij recentelijk achter het stuur van een straatlegale McLaren P1 GTR stapte, kreeg Mr JWW nu de sleutels van één ​​van de zes Ferrari Sergio’s. Drie daarvan werd verkocht aan Amerikaanse klanten, één werd verscheept naar Japan en de overige twee verblijven in Europa. Dit is een van de twee Europese exemplaren en er staat minder dan 200 kilometer op de klok!

De volledig op maat gemaakte carrosserie heeft een paar verwijzingen naar de klassieke Dino, omdat dat model Sergio’s favoriete Ferrari aller tijden was. De Ferrari Sergio heeft geen dak en geen glazen tussenschot tussen de motorkap en de cabine. Daardoor kun je optimaal genieten van de 605 pk sterke, atmosferische V8-motor.

Video: Rijtest van de 1-of-6 Ferrari Sergio

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hennessey Venom F5 motor

Deze Twin Turbo V8-motor levert 1.817 pk

1300 pk Audi TT RS 0-310 km/h