in

Rijtest van de ABT XGT R8

Audi Scherer Sport-groep en Abt-Sportsline hebben twee jaar lang in het geheim gewerkt aan een straatlegale editie van de R8 GT2: De ABT XGT R8. In november van het vorig jaar werd deze brute straatauto officieel gepresenteerd en nu hebben we de kans om te kijken naar een rijtest van de ABT XGT. Ollie Marriage van Top Gear Magazine mocht de auto namelijk testen in Spanje.

Dit is een echte raceauto met kentekenplaten en officieel gecertificeerd als ABT. Het werk dat is verricht om deze R8 LMS GT2 te legaliseren was zo uitgebreid dat hij niet langer een Audi VIN-plaatje draag, ABT is de fabrikant. Om door de strikte TÜV-certificering te komen moesten er niet alleen richtingaanwijzers, achterruitcamera en een handrem toegevoegd worden; de ABT XGT moest ook een crashtests ondergaan. Tweemaal zelfs! Een kostbare aangelegenheid voor een auto die €599.200 ex belastingen in de prijslijst staat.

Slaagt de 640 pk sterke ABT XGT R8 als project, of is hij te hardcore voor straatgebruik? Ollie Marriage test de machine met 5,2-liter V10 -motor in onderstaande video!

Video: Rijtest van de ABT XGT R8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Twin Turbo Huracán haalt zonder moeite 363 kmh op Autobahn

Twin Turbo Huracán haalt zonder moeite 363 km/h op Autobahn

Maserati MCXtrema

Maserati MCXtrema is een 740 pk circuitspeeltje