in

Rijtest van de nieuwe Toyota Supra

Na 25 jaar is er eindelijk weer een nieuwe Toyota Supra! De geheel nieuwe ‘MK5’ Supra, die de aandrijflijn, wielbasis en elektronica deelt met de geheel nieuwe BMW Z4 Roadster, is voorzien van een 3,0-liter twin turbo ‘B58’ zes-in-lijn met 335 pk en 500 Nm koppel.

Zoals het hoort bij een sportieve coupé gaat het vermogen van de voorin geplaatste zescilinder naar de achterwielen. Schakelen kan enkel met de 8-traps automatische transmissie met paddles achter het stuur, geen handbak meer in de Toyota Supra. Met de speciale Launch Control geactiveerd accelereert de nieuwe Supra in slechts 4,3 seconden naar 100 km/h.

Met een startprijs van 81.995 euro is de nieuwe Supra in Nederland iets goedkoper dan een Porsche 718 Cayman, maar 14.000 duurder dan bijvoorbeeld een Alpine A110. Andere concurrenten als de BMW M2 en Nissan 370Z zijn echter nog veel duurder, dus de Supra lijkt prijstechnisch gezien een goede optie.

Toyota was zo vriendelijk om Matt Farah wat rijtijd te geven om de nieuwe Supra te leren kennen, zijn beoordeling vind je in deze video.

Video: Rijtest van de nieuwe Toyota Supra

Rijtest van de nieuwe Toyota Supra

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *