in

Rijtest van de Novitec McLaren 765LT met 855 pk

De McLaren 765LT is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Voornamelijk vanwege zijn indrukwekkende rechte lijn prestaties, de 765LT is namelijk de snelste productieauto op de kwart mijl sprint. Maar het kan altijd sneller en tuner Novitec kan je daarbij helpen.

De vier liter achtcilindermotor met twee turbo’s kan in drie verschillende stages worden getuned tot maar liefst 855 pk en 898 Nm koppel. Hiermee katapulteert de “Longtail” in slechts 2,5 seconden naar 100 km/h en de de topsnelheid is ruim 330 km/h.

Deze vermogenswinst behaalt de Duitse tuner op de gebruikelijke wijze: een Novitec high-performance uitlaatsystemen gemaakt van ultralicht Inconel, een katvervanger, nieuwe inlaat voor de turbo’s en een nieuwe ECU.

Natuurlijk heeft Novitec zich ook beziggehouden met het nog sportiever maken van het uiterlijk. Er zijn verschillende carbon fiber onderdelen die toegevoegd kunnen worden aan de carrosserie en in samenwerking met de Amerikaanse fabrikant Vossen zijn er 20 en 21-inch velgen ontwikkeld. Een setje verlangingsveren en spacers zorgen ervoor dat de 765LT een lagere en bredere stance krijgt.

In onderstaande video zien we een rijtest van de nieuwe, geheel zwart uitgevoerde Novitec 765LT. Check die flyby met 300+ op 6:20!

Video: Rijtest van de Novitec McLaren 765LT met 855 pk

Rijtest van de Novitec McLaren 765LT met 855 pk

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *