in

Rijtest van een Mitsubishi Eclipse F&F Replica

De tweede generatie Mitsubishi Eclipse werd uitgebracht in de jaren ’90, een tijd dat de Japanse sportwagenmarkt floreerde met modellen als de Supra, Skyline, RX-7 en S2000. Met deze reeks sportauto’s steeg de populariteit van het ’tunen’ en zodoende kon een film als The Fast and the Furious (2001) niet uitblijven.

Na de film ontplofte de tuning scene en werden Japanse sportauto’s ongekend populair. Sommige eigenaren gingen zelfs zo ver dat ze een replica maakten van een auto uit The Fast and the Furious. Deze Eclipse is het basismodel van de tweede generatie, de GS, gebouwd om eruit te zien als de GSX van Brian O’Conner.

Omdat het een GS-model is, heeft deze Eclipse geen AWD maar FWD, en geen turbocharged viercilinder met 210 pk maar een atmosferisch blok met 140 pk. Dat is wat jammer, maar het is al knap dat eigenaar Jorge de juiste bodykit, wielen en achtervleugel wist te vinden. Aangezien deze onderdelen al jaren niet meer gemaakt worden.

Deze video is deel 1 van een 5-delige serie over Jorge’s Fast and Furious-collectie.

Video: Rijtest van een Mitsubishi Eclipse F&F Replica

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS4 crash kartbaan Berghem

Audi RS4 raakt bandenstapels op Kartbaan Berghem

Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27

Bestelbus haalt in via vluchtstrook op de A27