in

Rob Dahm’s AWD 4 Rotor RX-7 maakte eerste meters op circuit

Rob Dahm is al ruim zes jaar bezig zijn AWD 4 Rotor Mazda RX-7 te voltooien. Twee jaar geleden zagen we de auto voor het eerst op de rollenbank en eind 2020 reed Rob zijn eerste dragrace met de RX-7, tegen Ken Block. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en maakt Rob eindelijk zijn eerste meters op het circuit.

Dat wil niet zeggen dat de AWD 4 Rotor RX-7 nu af is, verre van zelfs. De auto voldoet bij lange na niet aan de veiligheidseisen en mocht dus niet deelnemen aan Gridlife Time Attack in Michigan. De inspecteur gaf Rob wel de kans om na het evenement een paar rondjes te rijden. Die verliepen niet heel soepel, de 4-Rotor heeft duidelijk nog de nodige problemen maar het was wel weer een mijlpaal voor Rob Dahm.

Gaan we deze machine ooit voluit in actie zien? Wellicht, maar het gaat sowieso nog jaren duren. Tot die tijd kun je nog wel genieten van die andere 4-Rotor die wél voluit gaat, Formula Seven.

Video: AWD 4 Rotor RX-7 maakte eerste meters op circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Safety car Aston Martin

Safety car ins en outs!

De Motorsport Crashes van 2022 week 20

De Motorsport Crashes van 2022 week 20