in

Robert Kubica over zijn bijzondere terugkeer in F1

Gisteren maakte Robert Kubica zijn comeback tijdens de officiële Formule 1-test in Hongarije, nadat de Pool eerder al twee keer in 2012-bolide van Renault had gereden. Het was zes en een half jaar geleden sinds Kubica voor het laatste deelnam aan een officiële F1-sessie maar hij maakte gisteren een goede indruk.

De enkelvoudig Grand Prix-winnaar reed 142 ronden, overeenkomstig met twee volledige raceafstanden op de Hungaroring. Op supersofts was Kubica slechts 0,25 seconden langzamer dan Palmer tijdens de kwalificatie, geen slechte prestatie van iemand die nog nooit eerder in een 2017-bolide reed.

De sporen van zijn zware rallyongeluk in 2011 zijn nog duidelijk zichtbaar aan zijn rechterarm, maar desondanks had Robert geen moeite om de Renault RS17 te besturen. De nieuwe Formule 1-auto’s hebben een bredere cockpit waardoor Kubica meer bewegingsruimte heeft voor zijn rechterarm. Daarnaast zijn er wat aanpassingen gedaan aan het stuur zodat belangrijke functies op posities zaten waar hij makkelijker bij kon.

In onderstaande video praat Kubica over zijn test en over de toekomst. Omdat de video niet op onze site bekeken mag worden van Formula One Management moet je even doorklikken naar YouTube.

Video: Kubica over zijn bijzondere terugkeer in F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Prost's 1991 Ferrari 643 V12 janken over Imola

Prost’s 1991 Ferrari 643 V12 jankend over Imola

Fiat 500 Abarth

Heb je een Fiat 500 Abarth ooit zo horen knallen?