in

Beelden van Robert Kubica’s F1 Test in Valencia

Robert Kubica reed deze maand voor het eerst in zes jaar weer met een Formule 1-auto. De Pool raakte zes jaar geleden zwaargewond toen hij crashte tijdens een rally in Italië, in de winterstop van F1. Er werd even gevreesd voor amputatie van zijn rechterarm maar de doktoren wisten dit gelukkig te voorkomen.

Het gevolg van zijn crash was dat Robert zijn rechterarm en hand echter niet goed meer kon bewegen in de krappe cockpit van een Formule 1-auto. Na een lange revalidatie kroop Kubica achter het stuur van diverse raceauto’s om te bepalen wat hij nog wel kon besturen. Hij reed veel in rallyauto’s en ging daarin bij tijd en wijle onbeschoft hard, maar hij bleef verlangen naar Formule 1.

Die comeback heeft hij nu dus achter de rug, in totaal reed de coureur 115 ronden met een 2012-specificatie van de Lotus E20 gespoten in de kleuren van Renault. Kubica hoopt vaker te kunnen testen in F1-auto’s en stap voor stap toe te werken naar een eventuele comeback in Formule 1.

Video: Robert Kubica’s F1 Test in Valencia

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M4 GT4

24 uur in The Green Hell met de BMW M4 GT4

Garo's BMW E46 330Ci

Garo’s BMW E46 330Ci is nog altijd fantastisch