in

Robert Kubica mist racen in F1

In de aanloop naar de Grand Prix van Canada werd Robert Kubica geïnterviewd door BBC Sport F1. In dit interview praat hij over het gemis van de Formule 1, waarom hij nog niet is teruggekeerd en wat hij tegenwoordig doet.

Robert Kubica kende zowel een dieptepunt als een hoogtepunt in Canada, in 2007 had hij een zware crash op het Circuit Gilles Villeneuve waarbij het een wonder was dat hij ongedeerd uitstapte. Een jaar later revancheerde hij zich met een prachtige overwinning, zijn eerste en enige overwinning in Formule 1 tot dusver. In 2011 crashte Kubica tijdens een rally in Italië, hij was er slecht aan toe en er werd zelfs even gevreesd voor amputatie van zijn arm. Gelukkig was dit niet nodig en herstelde zijn arm en hand, echter niet goed genoeg om weer in een F1-cockpit te kruipen.

Het ziet er naar uit dat Robert Kubica nooit meer Formule 1 zal rijden, tenzij de bolides 15 cm breder worden en er meer ruimte is voor hem om te bewegen. Eerder dit jaar testte hij nog een Mercedes DTM auto maar tot een contract kwam het niet. Op dit moment komt hij uit in het WRC-2 kampioenschap met een Citroën DS3 WRC en dat doet hij niet onverdienstelijk. Bekijk het complete interview in de video hieronder.

Video: Robert Kubica mist racen in F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2013 Porsche 911 GT3 getest door Chris Harris

2013 Porsche 911 GT3 getest door Chris Harris

Benzine of Diesel? XCar zoekt het uit met een Audi A6

Benzine of Diesel? XCar zoekt het uit met een Audi A6