in

Romain Grosjean legt het verschilt uit tussen F1 & IndyCar

Een aantal maanden na zijn verschrikkelijke crash in de Grand Prix van Bahrein, wat tevens zijn laatste Formule 1 race was, vertrok Romain Grosjean naar Amerika om te testen met een IndyCar. De Fransman heeft daardoor ervaring met zowel een F1-bolide als een IndyCar-bolide, waardoor hij haarfijn het verschil tussen beide single seaters kan uitleggen.

Romain Grosjean zal dit jaar zijn officiële IndyCar-debuut maken voor Dale Coyne Racing, maar neemt alleen de normale circuits voor zijn rekening. Voor de ovals wordt Pietro Fittipaldi in het stoeltje gezet.

Dat de IndyCars een stuk moeilijker te besturen zijn werd voor Grosjean al snel duidelijk. Er zijn geen bandenwarmers dus het rubber is altijd koud als je de pitstraat verlaat. Daarnaast is er geen stuurbekrachtiging en veel minder downforce, waardoor coureurs meer aan het worstelen zijn met hun raceauto.

De video had van ons nog wel wat langer mogen zijn, hopelijk maakt hij later in het seizoen nog een gedetailleerdere video.

Video: Romain Grosjean legt verschilt uit tussen F1 & IndyCar

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ioniq 5

Wat heeft de Ioniq 5 van Hyundai te bieden?

Op de Rollenbank - Smart ForFour Brabus

Op de Rollenbank – Smart ForFour Brabus