in

Rory Reid test de Lamborghini Huracan STO

Dit is de Super Trofeo Omologato, kortweg STO genoemd. Het is de ultieme versie van de Lamborghini Huracán, die al sinds 2014 geproduceerd wordt.

De Performante en EVO waren geen doetjes, maar toch echt een stuk minder hardcore dan deze Huracán STO. Dat komt omdat deze uitvoering direct is afgeleid van de Super Trofeo-raceauto, wat vooral te zien is aan de nieuwe aerodynamische onderdelen.

In een rechte lijn in is de Huracán STO iets langzamer dan zijn broeders, ook al maakt hij gebruik van dezelfde 5.2-liter V10-motor met 640 pk. De aerodynamische onderdelen zorgen echter voor meer drag waardoor hij iets minder snel rechtuit is, maar met 450 kg aan downforce kan de STO veel harder door bochten. Dankzij de Brembo CCM-R carbon-keramische remmen remt deze Lambo ook veel steviger, binnen 3 seconden sta je stil vanaf 100 km/h.

Dat de Huracán STO écht ontwikkeld is met oog op track days, maken de brandblusser en de ingebouwde datalogger wel duidelijk. Al is het ook een genot om met de STO over B-wegen te trappen, zoals Rory Reid in deze rijtest laat zien.

Hoewel Lamborghini slechts een beperkt aantal exemplaren gaat bouwen, is het geen limited edition. Zolang de voorraad onderdelen strekt zullen we maar zeggen. In Nederland gaat de Huracán STO meer dan 300.000 euro kosten.

Video: Rory Reid test de Lamborghini Huracan STO

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rijtest van de Mercedes-AMG GT R Speedlegend

Rijtest van de Mercedes-AMG GT R Speedlegend

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900 gearriveerd in de UK