in

RWD vs FWD: Nissan 370z Nismo vs Peugeot RCZ-R

Een voorwielaangedreven sportauto vergelijken met een achterwielaangedreven machine is een beetje vreemd, vooral wanneer de twee auto’s niet dicht bij elkaar zitten qua vermogen. Toch besloot het Britse AutoExpress de 270 pk sterke Peugeot RCZ R naast de 344 pk sterke Nissan 370Z Nismo te zetten.

De twee sportenauto’s zijn niet alleen verschillend qua aandrijving, maar ook nog zeer verschillend in termen van motoren. De Franse coupe wordt aangedreven door een 1.6-liter viercilinder turbomotor, terwijl de Japanse coupe een 3,7-liter atmosferische V6 unit onder de kap heeft liggen.

In Nederland is de Peugeot RCZ R verkrijgbaar vanaf €47.800, de Nissan 370z Nismo kost maar liefst €88.900. Een bizar hoge prijs die maar weinig mensen bereid zijn te betalen voor de 370Z Nismo, helemaal als je naar de rondetijden kijkt van beide auto’s.

Video – Nissan 370Z Nismo vs Peugeot RCZ-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tien dingen die je niet wist van de Mazda MX-5

Tien dingen die je niet wist van de Mazda MX-5

Waarom? BMW 2 Serie Active Tourer

Waarom? BMW 2 Serie Active Tourer