in

Sebastian Vettel in de Williams FW14B V10

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Nigel Mansell de Grand Prix van Groot-Brittannië won en niet veel later wereldkampioen Formule 1 werd. Dat deed ‘Nige’ met de prachtige Williams FW14B voorzien van een Renault 3.5-liter V10-motor.

Van de FW14B zijn zes chassis gebouwd en in 2020 kocht Sebastian Vettel de ‘Red Five‘ FW14B, het chassis dat in 1992 de wereldtitel won. Vettel is een groot liefhebber van dit F1-tijdperk en heeft een bijzondere band met ‘Red Five’. De Duitser rijdt zelf met startnummer vijf, won in 2010 de wereldtitel met een rode vijf op de Red Bull en reed in karting met nummer vijf.

Zodoende ontstond bij Vettel het idee om voor de Grand Prix van Groot-Brittannië een demonstratie te geven met zijn Williams FW14B ter ere van het dertig jarige jubileum. Seb liet een raceoverall maken, regelde wat Williams-monteurs om hem te assisteren en zocht naar een CO2-neutrale brandstof om het milieuvriendelijk te houden.

Na een korte shakedown op donderdag werd op zondag het 144.000 koppen tellende publiek getrakteerd op het ouderwetse gejank van een échte Formule 1-auto. Vettel ging niet tot het uiterste met zijn kostbare verzamelstuk, maar deed het ook zeker niet rustig aan.

Bekijk de demo die Vettel op Silverstone gaf hieronder, en als je dat leuk vindt check dan ook zeker de demo van Alonso met de Renault R25 V10, twee jaar geleden in Abu Dhabi.

Video: Sebastian Vettel in de Williams FW14B V10

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het geweldige duel tussen Leclerc, Perez en Hamilton

Het geweldige duel tussen Leclerc, Perez en Hamilton

550 pk Lancer Evo VI Proto danst door krappe straten

550 pk Lancer Evo VI Proto danst door krappe straten