in

Fernando Alonso gaat voluit met de Renault R25 V10

Tussen de eerste en tweede vrije training in Abu Dhabi gaf Fernando Alsonso een korte demonstratie met de Renault R25 V10 waarmee hij in 2005 wereldkampioen werd. De Spanjaard ging voluit met de kampioensauto!

Wat ons vooral opvalt, buiten het prachtige geluid van de schreeuwende tiencilinder, is hoe wendbaar de Renault R25 is. Deze Formule 1-auto danst werkelijk door de bochten, waar de huidige bolides een stuk groter en zo’n 150 kilogram zwaarder zijn.

Na het optreden van Mick Schumacher in zijn vaders Ferrari F2004, is dit de tweede keer in 2020 dat we kunnen genieten van een V10 Formule 1. Daar kunnen we wel aan wennen. Sterker nog, de huidige bolides mogen dan wel snelste F1-auto’s ooit zijn, we zien dit veel liever. Dat geldt niet alleen voor ons, want alle aanwezige teams hingen over de pitmuur om te kijken.

Video: Fernando Alonso gaat voluit met de Renault R25 V10

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Maserati MC20 aan het werk op Fiorano

Maserati MC20 aan het werk op Fiorano

Max Verstappen Pole Lap Abu Dhabi 2020

Max Verstappen Pole Lap Abu Dhabi 2020