in

Sébastien Ogier eerste test met de Toyota Yaris WRC

Het WRC-seizoen is nog maar net afgelopen, of de fabrieksteams zijn alweer volop aan het testen voor 2020. Volgend seizoen gaat een interessant jaar worden omdat kersverse wereldkampioen Ott Tänak het team van Toyota heeft verruild voor Hyundai.

Het Zuid-Koreaanse merk heeft vol ingezet op de wereldtitel in 2020, met naast Tänak, Thierry Neuville en Sébastien Loeb. Een bijzonder sterke lineup die Hyundai in 2020 eindelijk aan de wereldtitel moet helpen, nadat Neuville de afgelopen 4 seizoenen steeds als tweede eindigde.

Het vrijgekomen zitje bij Toyota is inmiddels opgevuld door Sébastien Ogier. De zesvoudig wereldkampioen vertrekt dus al na één jaar bij Citroën, waarop de fabrikant besloot om volledig de stekker uit het WRC-programma te trekken.

Naast Ogier zijn er nog twee nieuwe coureurs bij Toyota volgend jaar. Jari-Matti Latvala en Kris Meeke worden komend jaar vervangen door de Brit Elfyn Evans en de Fin Kalle Rovanperä. Het zal een harde strijd worden tussen Hyundai en Toyota, de M-Sport Ford zal het waarschijnlijk moeten doen met de kruimels die de twee fabrieksteams achterlaten.

Video: Sébastien Ogier eerste test met de Toyota Yaris WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km

Klokje Rond – Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km

Mercedes-AMG C63 S doet burnout achterop oprijwagen

Mercedes-AMG C63 S doet burnout achterop oprijwagen