in

Sergio Perez Test de McLaren P1

De McLaren P1 werd officieel onthuld tijdens de Geneva International Motor Show. We hadden natuurlijk al wat video’s gezien van de P1 maar het echte reclame offensief moet nog komen. Om te beginnen met Sergio Perez achter het stuur van de 916 pk sterke McLaren P1, de Mexicaan reed de auto op het Top Gear circuit in Dunsfold.

Zoals gezegd krijgt de McLaren P1 916 pk, 737 pk uit de 3.8-liter V8 en de rest afkomstig van een elektromotor. Dit is ongeveer 50 pk minder dan de LaFerrari maar nog steeds bizar veel. Dankzij een lithium-ion accu is de P1 in staat 10 km volledig elektrisch af te leggen. De acceleratiecijfers zijn vergelijkbaar met de LaFerrari op de sprint naar 300 na, die legt de LaFerrari namelijk 2 seconden sneller af. Er zullen in totaal 375 P1’s gemaakt worden met een prijs van ruim over de 1 miljoen euro.

Denken jullie dat de McLaren P1 de Pagani Huayra van de eerste plaats kan verstoten op het Top Gear Power Lap bord? Volgens Ron Dennis zou de P1 10 seconden sneller zijn.

Video: Sergio Perez Test de McLaren P1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Chris Harris test Bentley Continental GT Speed

DRIVE – Chris Harris test Bentley Continental GT Speed

Top Gear Season 19 - Behind the Scenes With Lewis Hamilton

Top Gear Season 19 – Behind the Scenes With Lewis Hamilton