in

Sjoerd van Stokkum test eerste Ferrari F8 Tributo van Nederland

In deze video gaat Sjoerd van Stokkum op pad met de eerste Ferrari F8 Tributo van Nederland! De auto is geleverd door Kroymans en gespoten in de kleur Azzuro California, oftewel blauw. Inclusief BTW en BPM kostte deze F8 Tributo 405.000 euro!

De F8 Tributo vervangt de 488 en beschikt over evenveel vermogen als het topmodel van de vorige generatie, de 488 Pista. Dit heeft de F8 Tributo te danken aan het feit dat hij dezelfde 3.9-liter twin turbo V8-motor heeft, en dus 720 pk en 770 Nm koppel. De 488 is maar vier jaar in productie geweest en als we eerlijk zijn is de F8 Tributo meer een evolutie van het vorige model dan een compleet nieuw model.

Sjoerd neemt in deze video uitgebreid de tijd om de F8 Tributo te bespreken en op zijn staart te stampen, maar dit is niet de enige Ferrari die we zien in deze video. Als bonus komen er ook nog een 812 SuperFast en een F12 Berlinetta langs!

Video: Stokkum test eerste Ferrari F8 Tributo van Nederland

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alexander Albon blikt terug op 70th Anniversary GP

Alexander Albon blikt terug op 70th Anniversary GP

Golf Mk2 blaast naar 340 kmh op de halve mijl

Golf Mk2 blaast naar 340 km/h op de halve mijl