in

Ferrari 488 Pista vs McLaren 720S vs Lamborghini Aventador SV

Wauw, dit is misschien wel de beste supercar lineup die CarWow ooit heeft gehad in een dragrace! Mat zit in de Ferrari 488 Pista en hij neemt het op tegen een McLaren 720S en een Lamborghini Aventador SV! Kan de Britste supercar zich staande houden tegen het geweld uit Italië.

De meesten van jullie zullen de specs van deze drie krachtpatsers kunnen dromen, maar voor de zekerheid noteren we hieronder toch nog even de belangrijkste feitjes.

Zoals al vaker benoemd zijn de McLaren en Ferrari bijna identiek aan elkaar op het gebied van prestaties. Beide hebben een in het midden geplaatste twin turbo V8-motor die 720 pk en 770 Nm koppel produceert. Het vermogen gaat enkel naar de achterwielen en het verschil in gewicht is slechts 30 kg, in het voordeel van de Ferrari.

De Lamborghini Aventador SV is de enige supercar in deze dragrace met een atmosferische motor, en wat voor één! Een 6.5-liter grote V12 met 750 pk en 690 Nm koppel. Vierwielaandrijving zal de Lambo helpen bij de start, maar hij moet wel een gewicht van 1.570 kg meesleuren en heeft geen DCT.

Zoals gebruikelijk zien we races over een kwart mijl, rollende races vanaf 80 km/h en een remtest.

Video: Ferrari 488 Pista vs McLaren 720S vs Aventador SV

Ferrari 488 Pista vs McLaren 720S vs Lamborghini Aventador SV

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *