in

Sjoerd van Stokkum test Ferrari SF90 Spider

We zagen hem in de vorige aflevering van Drivers Dream al even staan, de Ferrari SF90 Spider. Deze week stapt Sjoerd van Stokkum als eerste journalist in Nederland in de 1.000 pk sterke Spider. In eerste instantie met het dakje dicht, maar later met de krullen in de wind.

Net als bij de Stradale is de Spider uitgerust met een 3,9-liter 4 liter twin turbo V8 die 780 pk en 800 Nm koppel levert. Aan die achtcilinder zijn drie elektromotoren toegevoegd die het vermogen opkrikken naar 1.000 pk. Twee van de elektromotoren bevinden zich op de vooras, de derde is een MGU-K op de transmissie.

De elektrisch inklapbare hardtop laat zich in 14 tellen openen of sluiten en voegt 70 kilogram toe aan het totaalgewicht van de SF90 Spider: 1.670 kilo. Dit exemplaar is echter uitgerust met het Assetto Fiorano-pakket, wat betekent dat er ontzettend veel koolstofvezel is gebruikt om 30 kg te besparen. Daardoor is deze SF90 Spider maar 40 kg zwaarder dan een SF90 Stradale.

In de video vertelt Sjoerd alle bijzonderheden van deze Ferrari, die pas 555 km op de teller heeft staan. Scroll dus snel naar beneden om alle ins en outs te zien van deze 700.000 euro kostende Ferrari.

Video: Sjoerd van Stokkum test Ferrari SF90 Spider

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini-Gallardo-2JZ

Deze Lamborghini Gallardo heeft een 2JZ-motor

Verstappen blikt terug op GP Brazilië bij Sky Sports

Verstappen blikt terug op GP Brazilië bij Sky Sports