in

Sky Sports analyseert Charles Leclerc’s race

Charles Leclerc had de Grand Prix van Groot-Brittannië moeten winnen. De strategie van Ferrari was echter in het voordeel van Carlos Sainz en na de safety car herstart, was Leclerc een prooi voor de coureurs achter hem op verse softs.

Toen Ocon’s Alpine de geest gaf op het rechte stuk en de safety car werd ingezet, had Leclerc 4,8 seconden voorsprong op Sainz. Volgens Ferrari-teambaas Binotto was er niet genoeg ruimte tussen beide coureurs om een dubbele stop uit te voeren. Er moest dus een keuze gemaakt worden en het team besloot Sainz te laten stoppen, omdat Leclerc de eerste baanpositie had.

Uit deze analyse van Sky Sports blijkt echter dat Sainz het gat had laten oplopen tot 9 seconden, zodat Charles gemakkelijk kon stoppen voor nieuwe banden. Sainz had dan niet hoeven wachten achter zijn teamgenoot en dus was er in feite geen extra risico. Een vreemde beslissing van Ferrari, wat de Scuderia wellicht een 1-2 finish heeft gekost.

Video: Sky Sports analyseert Charles Leclerc’s race

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

Het geweldige duel tussen Leclerc, Perez en Hamilton

Het geweldige duel tussen Leclerc, Perez en Hamilton