in

Sky Sports analyseert de start van de Britse Grand Prix

Voor de tweede keer in drie races tikte een Ferrari-coureur een Mercedes-coureur in de rondte tijdens de start van een Grand Prix. Kimi Räikkönen raakte Lewis Hamilton op zijn rechter achterwiel waardoor de Britse favoriet spinde en terugviel naar de negentiende positie. Voor deze actie kreeg de Fin een tijdstraf van 10 seconden, niet voldoende volgens het team van Mercedes.

Na afloop van de race insinueerde diverse teamleden van Mercedes dat er kwade opzet in het spel was van Ferrari. Toto Wolff zei tegen Sky Sports; “It is a lot of constructor points. In James Allison’s words, ‘do you think it is deliberate or incompetence?’. So this leaves us with a judgement.” Lewis Hamilton noemde het “Interesting tactics” en Lauda vond het “unfair and not funny“.

Hamilton wist uiteindelijk nog als tweede te finishen na een ijzersterke inhaalrace en met hulp van twee safety cars. De schade bleef dus beperkt tot 7 punten verlies ten opzicht van winnaar Vettel.

In onderstaande video analyseert Anthony Davidson de start van de Britse Grand Prix, met niet alleen het incident tussen Hamilton en Räikkönen maar ook de Haas-coureurs die elkaar raakten.

Video: Analyse start Britse Grand Prix

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Uitval-Max-Verstappen

Max Verstappen valt uit in Engeland + onboard radio

Porsche 911 GT1

Porsche blikt terug op de 911 GT1