in

Sky sports analyseert straf Ricciardo na GP Frankrijk

Na de straf voor Sebastian Vettel in Canada, konden straffen voor Daniel Ricciardo’s acties in de Grand Prix van Frankrijk natuurlijk niet uitblijven. De stewards van de FIA liggen onder een vergrootglas en juist nu moeten ze laten zien dat ze consequent zijn. Ook al waren er wederom een hoop mensen het niet eens met de straffen.

Voor zijn eerste inhaalactie op Lando Norris kreeg Daniel Ricciardo vijf seconden aan de broek, voor het onveilig terugkomen op de baan na een uitstapje in bocht acht. Norris moest immers uitwijken. Voor zijn tweede inhaalactie op Kimi Raikkonen kreeg de Renault-coureur wederom vijf seconden straf, maar ditmaal omdat hij met vier wielen buiten de baan reed en daarvan profiteerde. Net als Max twee jaar terug in Austin, toevallig ook een inhaalactie op Kimi.

Ricciardo kreeg overigens bijval van Lewis Hamilton en Max Verstappen, die gaven aan dat de Australiër de McLaren naast hem nooit kon zien en dat hij Norris uiteindelijk genoeg ruimte gaf. Overigens zijn wij van mening dat de track limits op de circuits het probleem zijn, als er gewoon gras of gravel naast de baan zou liggen had Ricciardo dit nooit kunnen doen.

Video: Sky sports analyseert straf Ricciardo

Sky sports analyseert straf Ricciardo na GP Frankrijk

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.