in

Sky Sports interviewt Max Verstappen na winst in Spanje

Het is niet normaal, hier zijn gewoon geen woorden voor! Twee en een half jaar na zijn Formule Renault 2.0 test is Max Verstappen een Formule 1 race-winnaar, de jongste winnaar ooit in de Formule 1. Het was een sensationeel debuut voor de Nederlander bij Red Bull Racing en hij betaalde het vertrouwen van Dr. Helmut Marko direct uit. Dit had niemand verwacht, behalve Tom Coronel die voorspelde dat beide Mercedes-coureurs elkaar eraf zouden rijden.

Verstappen koos net als Raikkonen voor een twee-stop strategie en dat bleek de juiste keuze. Hij kwam hierdoor aan de leiding te liggen en hield de Ferrari-coureur vervolgens achter zich in een zenuwslopend gevecht dat ruim 20 ronden duurde. Voor het eerst in geschiedenis van de Formule 1, 66 jaar, won een Nederlander een Grand Prix. Laten we snel eens luisteren wat onze jonge held te zeggen had tegen Sky Sports na afloop van de race.

Video: Interviews Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Performance brandstoffen

Wat voor verschil maken ‘performance’ brandstoffen

Analyse van crash tussen Hamilton & Rosberg

Analyse van crash tussen Hamilton & Rosberg