in

Sky Sports laat zien waarom Ricciardo pole pakte in Mexico

Daniel Ricciardo versloeg Max Verstappen in de kwalificatie met 0,026 seconden en pakte pole position in Mexico. Het is de derde pole voor de Australiër in zijn Formule 1-carrière en de eerste buiten de straten van Monaco.

In alle vrije trainingen was Max Verstappen het snelste en natuurlijk hoopte heel Nederland dat hij op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez zijn eerste pole uit zijn Formule 1-carrière zou behalen. Helaas mocht het niet zo zijn, maar met een tweede plek is er nog alle kans op een overwinning aangezien Verstappen vorig jaar vanaf dezelfde startpositie vertrok en won.

Het is overigens voor de eerste keer in ruim 5 jaar dat Red Bull Racing de gehele voorste startrij bezet. De laatste keer was in Australië 2013, toen Sebastian Vettel en Mark Webber met beide bolides vooraan stonden. Teambaas Christian Horner wil dan ook dat de teamgenoten samenwerken om de concurrentie achter zich te houden en vooral géén kansen verspelen in de eerste bocht.

In onderstaande video probeert Sky Sports-analist Paul di Resta te laten zien waarom Ricciardo sneller was dan Verstappen. Dat is ontzettend lastig met een verschil van slechts 0,026 seconden, maar er zijn twee dingen die de Australiër in ieder geval anders deed dan Max.

Video: Waarom Ricciardo pole pakte in Mexico

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kimi Raikkonen ondergaat de Dutch Inquisition

Kimi Raikkonen in True or False

Subaru-STI-Type-RA-doet-de-Transfăgărășan-snelweg

Subaru STI Type RA doet de Transfăgărășan snelweg