in

Snelle 3-Serie Touring gespot: M340i

Binnen een paar weken zal de nieuwe 3-Serie- een nieuw familielid krijgen; de 3-Serie Touring. Een licht gecamoufleerde testauto werd gespot op de beroemde Nürburgring tijdens een van de laatste testen van de stationwagen. In deze video is duidelijk te zien dat de G21 3-serie Touring vanaf de B-stijl er in principe hetzelfde uitziet als de G20 sedan.

Hier zien we echter niet zomaar een 3-Serie Touring, maar een snelle variant vol met M Performance goodies. Als dit de M340i Touring wordt en hij is motorische gelijk aan de sedan, kijken naar de krachtigste 3-Serie Touring ooit. De turbocharged 3,0-liter zes-in-lijn levert dan 382 pk en 500 Nm koppel en zal worden gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. BMW geeft je de keuze tussen een exemplaar met achterwielaandrijving of een met xDrive uitgerust model.

Zou BMW ooit nog met een M3 Touring komen, om het gevecht met Audi en Mercedes-AMG aan te gaan? Of blijven liefhebbers op zichzelf aangewezen om een M3 Touring te creëren?

Video: BMW M340i Touring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi Quattro ontmoet R8 V10 Performance in de Alpen

Audi Quattro ontmoet R8 V10 Performance in de Alpen

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell