in

Straatlegaal Audi R8 LMS GT2 prototype gespot

In 2019 onthulde Audi de R8 LMS GT2 als raceauto voor klanten om deel te nemen aan SRO’s nieuwe GT2 European Series. In 2021 ging de GT2 Series officieel van start en merken als Porsche, Mercedes-AMG, Maserati, Lamborghini en Brabham sloten zich aan bij het kampioenschap voor Gentleman Drivers.

Met 640 pk uit de atmosferische 5,2-liter V10 is de Audi R8 LMS GT2 krachtiger dan de R8 GT3 waarmee de professionals racen. Maar dankzij versimpelde aerodynamica en meer elektronische hulpmiddelen is de raceauto makkelijker te besturen dan een volbloed GT3-auto. Precies wat Gentleman Drivers nodig hebben.

De Audi Scherer Sport-groep en Abt-Sportsline hebben nu gezamenlijk een straatlegale editie van de raceauto ontwikkeld. Een eerste prototype is inmiddels gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring Nordschleife met Audi-coureur Frank Stippler achter het stuur. Helaas waren de baanomstandigheden erg nat, maar het geluid van de straatlegale R8 GT2 is nog steeds ongelooflijk.

Net als de eerder gefilmde 911 GT3 RS MR wordt dit ook een kneiterharde straatauto. Waar gaat jullie voorkeur naar uit, deze Audi of de Porsche?

Video: Straatlegaal Audi R8 LMS GT2 prototype gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
LTO BMW E30 Touring

LTO’s BMW E30 Touring is one of a kind

Lamborghini Huracán met pech vol aangereden door Geely SUV

Lamborghini Huracán met pech vol aangereden door Geely SUV