in

Subaru Impreza WRX STi met sequentiële bak knalt erop los

Op het Franciacorta Circuit in Italië werd afgelopen weekend deze 2003 Subaru Impreza WRX STi van AB Performance getest. De Subaru in kwestie is nog steeds een straatauto en heeft een reeks interessante upgrades gekregen.

De viercilinder boxermotor heeft een 2.1-liter stroker kit, een Precision 6062 turbo, Process West inlaatspruitstuk, een Tomei Expreme Ti Titanium-uitlaatsysteem en een KAPS sequentiële versnellingsbak. Bij 2.1 bar aan turbodruk levert de huidige setup 800 pk en 806 Nm koppel.

Het is dus een behoorlijk krachtige Impreza, maar het is niet het vermogen dat deze Subaru zo bijzonder maakt, het is de sequentiële versnellingsbak die de show steelt. Die pook naar voren en achteren rammen en de knallen die de uitlaat daarbij produceert, dat heeft iets speciaals, helemaal in een straatauto.

In de twee video’s hieronder zie je beelden van de eerste test met de sequentiële bak. Klapt er lekker op los, toch?

Video: Subaru Impreza WRX STi met sequentiële bak

Onboard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec McLaren 720 N-Largo

Dit is de Novitec McLaren 720 N-Largo

The Grand Tour Season 3 Official Trailer

The Grand Tour Season 3 Official Trailer