in

Deze Suzuki Swift GTI is een rappe hillclimb racer

Een van de mooie dingen aan hillclimb is de verscheidenheid aan auto’s. Natuurlijk kijken we graag naar de Formule-auto’s, de prototypes, de GT-auto’s en de zelfgebouwde monsters, maar ook kleine vlieggewichten als deze Suzuki Swift GTI zijn geweldig om naar te kijken.

Deze raceauto werd bestuurd door Jakob Löffler tijdens de St. Anton Hillclimb, ook wel “Die Grüne Hölle des Bergrennsports” genoemd. Voorin de Swift GTI hangt een 1396cc viercilinder met 180 pk, niet bijzonder veel voor een raceauto maar hij weegt dan ook maar 690 kg. Volgens HillclimbFans wordt er nog gebruik gemaakt van de originele versnellingsbak met veel te lange verhoudingen, wat de prestaties niet ten goede komt.

Löffler werd 4e in de E1-klasse tot 1400cc, gemiddeld genomen was Jakob ongeveer anderhalve seconde langer per run dan de winnaar. Maar hij pers er wel alles uit!

Video: Suzuki Swift GTI Hillclimb Racer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru Impreza RS 2JZ-GTE

Deze Subaru Impreza RS met 2JZ is compleet ruk!

Liberty Walk Miura

Deze Liberty Walk Lamborghini Miura is geen Miura