in

Tesla Model S Plaid is bizar snel op Laguna Seca

De Tesla Model S Plaid heeft Raceway Laguna Seca in een bizar snelle tijd geklokt: 1:30.3 minuten. Dat is ruim 6 seconden sneller dan men vorig jaar reed en slechts 2,3 seconden langzamer dan het baanrecord voor productieauto’s, neergezet door een McLaren Senna in 1:27.62.

De Model S Plaid maakte gebruik van een set aangepaste Michelin Sport Cup 2-banden die standaard op de auto zullen zitten wanneer deze eind 2021 op de markt komt. Het prototype was ook uitgerust met een kuipstoel en een racedashboard, maar afgezien daarvan zou de Tesla gelijk zijn geweest aan de uiteindelijke productieauto.

Tesla beweert dat de drie elektromotoren samen meer dan 1.100 pk produceren, waardoor de EV in minder dan 2 seconden 96 km aantikt. De in Amerika belangrijke kwart mijl wordt in minder dan 9 seconden afgelegd en de topsnelheid van de Model S Plaid bedraagt 320 km/h.

De volgende stop van de Tesla Model S Plaid is de Nürburgring Nordschleife, waar de EV al de nodige testkilometers achter de rug heeft.

Video: Tesla Model S Plaid is bizar snel op Laguna Seca

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Koenigsegg Jesko twin turbo V8 klinkt wild

Koenigsegg Jesko’s twin turbo V8 klinkt wild!

SSC Tuatara racet een Bugatti Veyron op een landingsbaan

SSC Tuatara racet een Bugatti Veyron op een landingsbaan