in

Tesla Model S ‘Plaid’ keer terug naar de Nürburgring

Elon Musk heeft zich aan zijn woord gehouden, Tesla is teruggekeerd naar de Nürburgring voor testwerkzaamheden tijdens de Industry Pool.

Automotive Mike filmde twee prototypes van de Tesla Model S op en rondom de Nürburgring Nordschleife. Het rode exemplaar is volgens Elon Musk uitgerust met zeven zitplaatsen, wat aangeeft dat ze op jacht zijn naar de snelste rondetijd voor een auto met zeven zitplaatsen.

Dit zou kunnen betekenen dat Tesla indirect toegeeft dat ze de Porsche Taycan niet zonder meer kunnen verslaan op de Nürburgring, aangezien Porsche de titel van “snelste vierdeurs elektrische sportwagen” bezit.

Het blauwe exemplaar dat we in deze video zien is uitgerust met extra aerodynamica, waaronder een kleine spoiler en een indrukwekkende diffuser. Verbeterde remmen, bredere banden en nieuwe demperinstellingen moeten de prestaties op het circuit nog verder verhogen. Tevens was de blauwe Tesla uitgerust met een rolkooi.

De nieuwe ‘Plaid’ aandrijflijn heeft drie elektromotoren, in plaats van de twee in de P100D. Hierdoor zou de nieuwe Model S, die pas over een jaar gereed is voor productie, tussen de 900 en 1.000 pk kunnen hebben.

Video: Tesla Model S ‘Plaid’ keer terug naar de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 348ts met luchtvering

Ferrari 348ts met luchtvering heeft dikke stance

Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo