in

Tesla Model S zet ronderecord neer voor sedans op Laguna Seca

Nu Porsche met de Taycan een geduchte concurrent heeft voor de Tesla Model S, is CEO Elon Musk vol in de aanval gegaan. Een nieuwe Model S, met drie elektromotoren, moet het vierdeurs EV record van de Taycan op de Nürburgring uit de boeken gaan rijden. Voor het zover is, bezocht een pre-productiemodel alvast het circuit van Laguna Seca.

De Model S ‘Plaid’, zoals het nieuwe model wordt genoemd, heeft twee elektromotoren op de achteras en één op de vooras. Meer details van deze nieuwe Model S zijn niet gedeeld, maar op spy foto’s is te zien dat de Tesla een kleine spoilerlip heeft op de achterklep en uitgeklopte wielkasten die ruimte bieden aan brede Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden. Semi slicks die ook onder de RS-modellen van Porsche zaten tijdens de recordpogingen op de Nordschleife.

Met deze setup ging de Tesla Model S ‘Plaid’ op jacht naar het ronderecord voor sedans op Laguna Seca, wat in handen was van de Jaguar XE SV Project 8. Was, schrijven we, want de Tesla ging 1 seconde sneller rond het beroemde circuit in Californië.

Video: Tesla Model S Laguna Seca

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot-bestuurder eist plekje op de linkerbaan

Peugeot-bestuurder eist plekje op de linkerbaan

GP2-bolide op de snelweg

GP2-coureur pakt een stukje snelweg mee